{ "title": "Bebeklerde Şeker Hastalığı Belirtileri", "image": "https://www.hasta.gen.tr/images/bebeklerde-seker-hastaligi-belirtileri.jpg", "date": "19.01.2024 11:08:26", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Bebeklerde şeker hastalığın belirtileri, Şeker hastalığı insülin eksikliğinde şekerin yükselmesi sonucu oluşan bir hastalıktır. Şeker hastalığı her yaştaki insanda görülür. Çok şeker tüketen kişilerde şeker hastalığı görülme oranı daha yüksektir. Vücutta kullanılmayan şekerler birikerek kan şekerini yükseltir. Şeker hastalığı soydan gelen genetik bir hastalıkta olabilir. Böyle durumlarda anne karnında şeker hastalığı başlar.

Böbreklerde şeker beraberinde sıvının vücutta atılmasına sebep olarak kan şekeri değerini yükseltir ve çok sık bir şekilde idrara çıkmaya sebep olur. Kimi bebeklerde şeker hastalığı iştah açar, kimi bebeklerde ise iştahı kapatır. Kişinin bünyesine göre değişiklik gösterir. İştahı açık olan kişilerde çok yemesine rağmen kilo kaybı gerçekleşir. Bu nedenler şeker hastalığı bebeklerde görme bozukluğu, algılama sorunu ve kızlara vajinal mantar oluşmasına sebep olur.

Bebeklerde şeker hastalığın başlıca belirtileri nelerdir?
Şeker hastalığı bebeklerde ve çocuklarda komaya girmesine sebep olabilir. O yüzden erken yaşta tedavi edilmeli ve tedavisi zamanında yapılmalıdır. Beslenme planması, egzersiz, şeker hastalığına yönelik eğitim, insülin tedavisi uygulanmalıdır. Şeker hastalığı olan bir bebekte ilk olarak beslenme uzmanına başvurulmalıdır. Hangi yiyecekleri ne kadar tüketmesi belirlenmelidir. Kan tahlilleri yapılarak bebeğin vücuduna göre beslenme programı yapılmalı ve ona uyulmalıdır.

Beslenme programının yanı sıra egzersizler de bebeklerde şeker hastalığının en iyi tedavi yöntemlerinden biridir. Egzersizlerde zamanında ve düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Eğer egzersizler yapılmazsa veya beslenme programına uyulmazsa şeker hastalığın seviyesi artar ve bebeklerde kalıcı bir hasara yol açabilir. Böbrek yetmezliği, gözlerde körlük gibi birçok hastalığa sebep olabilir.
" } ] }