{ "title": "Tarçın Şeker Hastalığı", "image": "https://www.hasta.gen.tr/images/tarcin-seker-hastaligi.jpg", "date": "21.01.2024 16:16:24", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Tarçın Şeker Hastalığı: Tarçın şeker hastalığında çok yararlı bir baharat türüdür. Tarçın (İnsülin) denilen kan şekerini düzenleyen hormona yapısal olarak benzerliği ile insülin gibi faydalıdır. Tarçın şeker metabolizmasını yaklaşık 20 kat kadar hızlandırır. Bu etkiyle kan şekerinin düşmesine yaralı olur. Tarçının şeker hastalığında kan şekerinin düşürülmesine ve şeker hastalığının gelişimini geciktiren faydalı ve güçlü maddeler mevcuttur.

Tarçın defnegillerden genellikle değişik türleri bulunan ve Asya'nın güneyinde yetişen ve yaprak dökmeyen baharatlı ağaç türüdür. Tarçın 8-12 cm boylarında uzun silindir şeklinde gövdeye sahip bir ağaçtır. Tarçın ağacı 2 veya 3 yaşına geldiğinde yerden 50 cm yukarıdan kesilir ve kesilen bedende sayısız şıvgınlar çıkarılır. Bu ulaşılanların kabukları soyulur ve kurutulur.

Tarçın ağacının içinde hoş kokulu yağ bulunması nedeniyle mutfakların vaz geçilmez baharatları arasın dadır. Tarçının birçok hastalığa iyi geldiğini biliriz, bu hastalıkların başında şeker hastalığıdır.

Tarçının şeker hastalığına faydaları nelerdir?

Tarçın kan şekerinin düşürülmesinde ve kolesterolün kontrol altına alınmasında önemli rol oynar. Yapılan araştırmalar sonunda kolesterol ve şeker hastalarının günlük belirli bir miktarda tarçın tüketmeleri sonucu her iki değerinde de düşüş yaşadıkları görülmüştür. Yalnız şunu da akılda çıkarmamak gereklidir. Kan şekeri düşük kişiler tarçını çok dikkatli kullanmaları gereklidir.

Tarçın ağacı tozu ve bitkisi eski çağlardan beri alternatif tıp hastalıkları arasın dada kullanılmıştır. Tarçın yüksek oranda antioksidanlar içerdiği için bazı hastalıklara faydalı olur ve bağışıklığı artırarak hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

Tarçın oksitlenmeye karşı sistemi güçlendirir ve oksitlenme şeker hastalarının önemli sorunlarının başında gelir. Tarçın içindeki polifenoler önemli bir antioksidan maddesidir. Bu madde aşırı şişmanların açlık şekerinin düşürülmesinde insülin etkinliğini artırmaktadır.

Günlük yarım çay kaşığı tarçının tozunu tüketmek kan şekerini azaltıp kalp sağlığına dolaylı şekilde korumuş olur. Vücutta şeker seviyesini düzenlemesi kilo kontrolünü sağlamaya yağ yakmaya yardımcı olur.

Tarçını balla karıştırıp tüketmek tek kelimeyle mucize doğal bir ilaç. Kalp hastalıkları, kanser hastalığı, kilo vermek, soğuk algınlıklarına, kolesterole ve cilt enfeksiyonlarında mucize bir baharattır.

Bal ile tarçınlı karışımı günlük tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirir ve bakteri ile virüslerden vücudu koruyor.

Su aslında en iyi şeker düşürücüdür. Günlük 2-3- litre su tüketmektir. Ayriyeten bir miktar tarçını suyla kaynatıp çay olarak tüketebilirsiniz. Sonuç olarak tarçın şeker hastalığında önemli besin kaynağıdır.

Acil şifalar dilerim
" } ] }