Ekmek tüketimi konusunda dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. Özellikle şeker hastaları için doğru tür ve miktarda ekmek seçimi çok önemli. Tam buğday ve çavdar ekmeği gibi lif açısından zengin seçeneklerin, kan şekerini daha dengeli bir şekilde yükselttiği söyleniyor. Sizce de bu tür ekmekler, beyaz ekmekten çok daha sağlıklı bir alternatif oluşturur mu? Ayrıca, portiyon kontrolünü sağlamak da önemli, değil mi? Bu konuda nasıl bir yaklaşım benimsiyorsunuz?
Ekmek tüketimi konusunda dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. Özellikle şeker hastaları için doğru tür ve miktarda ekmek seçimi çok önemli. Tam buğday ve çavdar ekmeği gibi lif açısından zengin seçeneklerin, kan şekerini daha dengeli bir şekilde yükselttiği söyleniyor. Sizce de bu tür ekmekler, beyaz ekmekten çok daha sağlıklı bir alternatif oluşturur mu? Ayrıca, portiyon kontrolünü sağlamak da önemli, değil mi? Bu konuda nasıl bir yaklaşım benimsiyorsunuz?
Cevap yaz