Tarçın Şeker Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi
19 Temmuz 2024

Tarçın Şeker Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Tarçın ve Şeker Hastalığı:

Tarçın, şeker hastalığında oldukça yararlı bir baharat türüdür. Tarçın, kan şekerini düzenleyen insülin hormonuna yapısal olarak benzediğinden, insülin gibi faydalıdır. Tarçın, şeker metabolizmasını yaklaşık 20 kat kadar hızlandırır ve bu etkiyle kan şekerinin düşmesine yardımcı olur. Tarçının şeker hastalığında kan şekerinin düşürülmesine ve hastalığın gelişimini geciktiren faydalı ve güçlü maddeler içerdiği bilinmektedir.

Tarçının Tanımı ve Özellikleri:

Tarçın, defnegiller familyasına ait, genellikle farklı türleri bulunan ve Asya'nın güneyinde yetişen yaprak dökmeyen bir baharatlı ağaç türüdür. Tarçın ağacı, 8-12 cm boylarında uzun silindir şeklinde gövdeye sahip bir ağaçtır. Tarçın ağacı, 2 veya 3 yaşına geldiğinde yerden 50 cm yukarıdan kesilir ve kesilen gövdede sayısız sürgünler çıkar. Bu sürgünlerin kabukları soyulur ve kurutulur.

Tarçın, hoş kokulu yağı ile mutfakların vazgeçilmez baharatları arasındadır. Tarçının birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir, bunların başında şeker hastalığı gelir.

Tarçının Şeker Hastalığına Faydaları:

  • Tarçın, kan şekerinin düşürülmesinde ve kolesterolün kontrol altına alınmasında önemli rol oynar. Yapılan araştırmalar sonucunda kolesterol ve şeker hastalarının günlük belirli bir miktarda tarçın tükettiklerinde her iki değerde de düşüş yaşadıkları görülmüştür.
  • Kan şekeri düşük kişiler tarçını dikkatli kullanmalıdır.

Diğer Faydaları:

Tarçın ağacı tozu ve bitkisi eski çağlardan beri alternatif tıp hastalıklarında da kullanılmıştır. Tarçın, yüksek oranda antioksidanlar içerdiği için bazı hastalıklara faydalı olur ve bağışıklığı artırarak hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Oksitlenmeye karşı sistemi güçlendirir ve oksitlenme, şeker hastalarının önemli sorunlarından biridir. Tarçın içindeki polifenoller önemli antioksidan maddelerdir. Bu maddeler aşırı şişmanların açlık şekerinin düşürülmesinde insülin etkinliğini artırmaktadır.

Günlük yarım çay kaşığı tarçın tozu tüketmek, kan şekerini azaltıp kalp sağlığını dolaylı şekilde korur. Vücutta şeker seviyesini düzenlemesi kilo kontrolünü sağlamaya ve yağ yakmaya yardımcı olur.

Tarçını balla karıştırıp tüketmek, doğal bir ilaç gibidir. Kalp hastalıkları, kanser, kilo verme, soğuk algınlıklarına, kolesterole ve cilt enfeksiyonlarına karşı mucizevi bir baharattır. Bal ile tarçınlı karışımı günlük tüketmek, bağışıklık sistemini güçlendirir ve bakteri ile virüslerden vücudu korur.

Su aslında en iyi şeker düşürücüdür. Günlük 2-3 litre su tüketmek önemlidir. Ayrıca bir miktar tarçını suyla kaynatıp çay olarak tüketebilirsiniz. Sonuç olarak tarçın, şeker hastalığında önemli bir besin kaynağıdır.

Sonuç ve Öneriler:

Tarçın, şeker hastalığı üzerinde olumlu etkiler sağlayan bir baharattır. Ancak, kan şekerini düşürme potansiyeli nedeniyle diyabet hastalarının tarçın tüketimini dikkatle izlemesi ve doktorlarına danışması önemlidir. Düzenli ve kontrollü tarçın tüketimi, kan şekerini stabilize etme ve genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratma potansiyeline sahiptir.

Acil şifalar dilerim

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Hepatit C Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Hepatit C Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Ağaç Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Ağaç Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi